جوان و پژوهش
🔸از امور مهم و ارزشمند در رشد و موفقیت جوان، بیدار بودن روحیه تحقیق و پژوهش در اوست. از آن جا که جوان، کنجکاو، تیزبین و موشکاف است و مشغولیت های فکری میانسان را نیز ندارد، به راحتی می تواند از این آرامش خاطر اسنفاده کند و به مطالعه و پژوهش بپردازد.
🔸رشد علمی هر تمدن و جامعه ای، مرهون پژوهش های جوانان و دانش اندوزان آن است. پژوهش، سرمایه ها و امکانات یا نیازها و نداشته های ملت و جامعه ای را نشان می دهد و این امر، زمینه ای را فراهم می آورد تا جوانان نیازهای جامعه شان را بشناسند و در صدد رفع آن برآیند. برای پرداختن به تحقیق و پژوهش، تنها به حذر نیت و انگیزه الهی و با تکیه بر عنایت دلسوز خداوندی است که جوان می تواند بر سختی ها و مشکلات پژوهش فایق آید و شکست های پی در پی، او را از رسیدن به هدف باز ندارد.
🔸 امام صادق (ع)می فرماید: «کَثْرُةُ النَّظَرِ فی الْعَلمِ یَفْتَحُ الْعَقْلَ؛ مطالعات پی گیر مستمر در مسائل علمی، سبب شکوفایی و تقویت عقل انسان می شود. »
پیامبر گرامی اسلام(ص) نیز می فرماید: «اگر مؤمنی پیش از مرگ برگه ای از علم خود بر جای گذاشته باشد، همین یک برگ روز قیامت میان و آتش مانع می شود».
✍️ فصلنامه طوبی/ ش 21