#معرفیدانشپژهشموفقدرعرصهپژوهش سرکار خانم سمیه انگوتی
ساعد نیوز با عنایت به گفته مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (دامت برکاته) مبنی بر این که پدیده خواهران طلبه، یک پدیده عظیم و مبارک است"، مصاحبه ای اختصاصی را درباره فعالیت های حوزه خواهران بناب با معاونت پژوهشی این مؤسسه آموزشی انجام داده است که تقدیم حضور خوانندگان محترم می شود:
ساعد نیوز: مختصری از خودتان و فعالیت ها انجام شده و دلیل طلبگی تان را بفرمایید؟
معاونت محترمه پژوهشی حوزه خواهران بناب: سمیه انگوتی هستم متولد 1359 شهرستان میانه (استان آذربایجان شرقی) فارغ التحصیل سطح دو حوزه علمیه حضرت ولی عصر(عج )خواهران بناب ودارای مدرک کارشناسی ارشد فقه ومبانی حقوق اسلامی. در واقع علاقه به تحصیل در حوزه وکسب علوم دینی در همان ابتدای دوره دبیرستان در من وجود داشت اما به دلیل نبود حوزه در شهرستان میانه وارد حوزه علمیه خواهران بناب شدم و بعد از اتمام تحصیل در حوزه درمقطع کارشناسی ارشد مشغول تحصیل شدم. بعداز اتمام تحصیلاتم (به علت کم سن بودن فرزندانم با فاصله زمانی) در معاونت پژوهش حوزه خواهران مشغول فعالیت شدم . خانواده ام مخصوصا مادرعزیزم وهمسرفداکارم همیشه بیشترین اثرگذاری را با تشویق و حمایت هایشان از من داشته اند و باعث اعتماد به نفس و موفقیت من در این مسیرطلبگی شده اند.هدف من از طلبه شدنم در یک جمله، سربازی امام زمان(عج الله تعالی فرجه الشریف) بود .طلبگی مسیری است که اگر هدفی در آن نباشد، به جایی نمی رسد؛ وظیفه ما طلبه ها پیروی از خدا، پیامبر و اولی الامر و سربازی امام زمان(عج) است . طلبه ها علاوه بر پیروی از قرآن و اهل بیت(ع) وظیفه دفاع و پاسداری از معارف قرآن را نیز برعهده دارند که این وظیفه شامل خود، خانواده و جامعه ما می شود. طلبه باید هم خودش، هم خانواده و هم جامعه را در راه تربیت اسلامی پیش ببرد کسی که وارد حوزه علمیه می شود اولین مساله ی مهم اش باید هدف متعالی اش از ورود به حوزه باشد که هدف متعالی ما در عصر غیبت، آماده کردن خودمان و محیط اطراف برای ارتباط با امام عصر (عج) می باشد (اگرامروز کسی به من بگوید بین حوزه ودانشگاه کدام مسیررا انتخاب میکنی ؟بنده دوباره حوزه راانتخاب می کنم وهمین مسیر فعلی را با تلاش وجدیت بیشتری طی می کنم .
ساعد نیوز: لطفاً درباره تاریخچه فعالیت های حوزه بناب و تعداد خواهران طلبه فعال و اساتید محترم این مرکز برای مخاطبان توضیح بفرمائید؟
معاونت محترمه پژوهشی حوزه خواهران بناب: حوزه علمیه حضرت ولی عصر (عج) خواهران بناب در سال 1376 کار خود را آغاز نمودساختمان حوزه در ابتدا در محل فعلی سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان بناب قرار داشت ، سپس در سال 1381 با افتتاح مدرسه جدید برادران، حوزه خواهران به صورت موقتی به مدرسه قبلی برادران انتقال یافته و به مدت 7 سال طلاب در آن مکان مشغول تحصیل بودند و در سال 1386 به طبقه فوقانی مصلی که قبلا حوزه برادران بود منتقل گردید. در بدو تأسیس این حوزه، 62 نفر ازطلاب خواهر در این حوزه مشغول تحصیل بودند و در سالهای بعدی تعداد طلاب افزایش یافته و اکنون حدود 116 طلبه مشغول تحصیل و367طلبه فارغ التحصیل می باشند که در مدارس آموزش وپرورش ودانشگاهها وادارات وبیمارستانها وسایر نهادها مشغول به فعالیت هستند . و در حال حاضر 32نفر ازاساتید خواهر و برادرمشغول به تدریس در این حوزه می باشندوبعضی از این اساتید در دانشگاه بناب هم درزمینه تدریس وهم تبلیغ فعالیت دارند .ساختمان جدید حوزه علمیه حضرت ولیعصر(عج) خواهران شهرستان بناب ، در 26 آذرسال 98 با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید حسن ربانی رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیه کشور، عضو شورای سیاستگذاری حوزه های خواهران، حجت الاسلام مجید باقری بنابی موسس حوزه، حجت الاسلام اسماعیل روشن تن مدیر حوزه علمیه خواهران استان، حجت الاسلام والمسلمین مصطفی باقری بناب امام جمعه بناب و دیگر مسئولان استانی و شهرستان افتتاح شد.